October 21, 2018

VELIKA BORBA: Odbojkašice srebrne u Riju

VELIKA BORBA: Odbojkašice srebrne u Riju

Odbojkašice Srbije osvojile su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama posle preokreta Kine u finalu – 3:1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:23).

Srpske dame su prevazišle očekivanja u Riju, ali su se očigledno istrošile na fantastičnom putu ka borbi za zlato i nisu na pravi način uspele da se suprotstave čvrstoj Kini.

Ekipa Zorana Terzića je u prvom setu ponovila igru koja je sa terena oduvala aktuelne šampione Evrope i sveta Rusiju i SAD, ali je pala u nastavku, što je Kina iskoristila da diktira tempo do kraja.

Nove olimpijske prvakinje su, izuzev prvog seta, igrale neverovatnu odbojku. Broj grešaka su svele na minimum, fantastičnom odbranom nisu dozvoljavale Srbiji praktično nijedan lak poen, a kada su uspele i da poremete prijem protivnica, u potpunosti su preuzele inicijativu.

Na drugoj strani, Srbija je od drugog seta imala dosta problema u obe faze, a nikako nije moglo da “klikne” da se pogode periodi u kojima funkcionišu i prijem, i blok i napad.

Takva igra nije bila dovoljna za finale OI, niti dovoljna da se spreči Kina da kao mašina gura napred i u svakom setu pronađe dovoljno prostora za laganu završnicu.

Izvor: b92

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.