September 23, 2018

Veliko otkriće: Ovaj plod ubija 70 odsto ćelija raka

Veliko otkriće: Ovaj plod ubija 70 odsto ćelija raka

U otkriću koje bi moglo da ima ogroman značaj za medicinu naučnici su pronašli moćnog prirodnog neprijatelja raka.

Rijječ je o prelomnom otkriću, tvrde naučnici, koji su u okviru studije pokazali kako crvene bobice iz prašume u blizini Kvinslenda u Australiji ubijaju ćelije raka vrlo brzo i s minimalnim nuspojavama, piše Daily.

Dok naučne laboratorije širom svijeta već decenijama neumorno testiraju potencijalne nove lijekove za rak i njegove brojne oblike, ekipa predvođena doktorom Glenom Bojlom smatra da je došla do šokantnog otkrića koje bi moglo da spase milione života.

Naučnici iz Instituta za medicinska istraživanja Berghofer uspješno su izolovali sastojak iz bobice koji ubija rak i dokazali da ima snažno dejstvo na tumore glave, vrata, dojke, crijeva, prostate, kao i na melanom.

Šumska bobica iz prašume, specifična za australijsku divljinu, sadrži hemijsko jedinjenje zvano EBC-46, koje je testirano na brojnim životinjama s različitim tipovima tumora.

Za sada je njegovo dejstvo potvrđeno na više od 300 mačaka, pasa i konja, kao i tasmanijskih đavola.

Sastojak se nalazi u sjemenki, a proces estrakcije i pročišćavanja samog jedinjenja je vrlo komplikovan. Ipak, potvrđeno je da je nakon liječenja nestalo oko 75 odsto tumora, i da se rak nije vratio.

„Vjerujemo da će EBC-46 delovati i na ljudski organizam, jer pokreće ćelijsku reakciju u okviru koje se prekida snabdijevanje tumora krvlju“, rekao je vodeći naučnik istraživanja doktor Bojl.

Bobicu nije lako pronaći u prašumi, a zadatak pronalaženja i testiranja na ljudima na sebe je preuzela biotehnološka kompanija Ekobiotiks.

Naučnici su objavili da su testiranja na ljudima u fazi planiranja i da su neminovna

Izvor: agncije

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.