October 16, 2018

Vežbe za pločice na stomaku

Vežbe za pločice na stomaku

Najveća greška koju pripadnici jačeg pola prave je očekivanje da će do pločica na stomaku doći samo klasičnim trbušnjacima

LETO je već počelo, ali nikad nije kasno da doterate liniju za more. Ako ste dovoljno uporni, rezultate ćete videti već posle mesec dana, pa se što pre bacite na vežbanje. Najveća greška koju pripadnici jačeg pola prave je očekivanje da će do pločica na stomaku doći samo klasičnim trbušnjacima. Ova vežba ne samo da može oštetiti donji deo kičme, već posle određenog broja ponavljanja, prestaje da bude tako delotvorna. Fitnes instruktori predlažu ove tri vežbe.

BACANjE “MEDICINKE”

Raširite noge u širini kukova i blago ih savijte. Podignite “medicinku” do visine glave i jako je bacite na pod vodeći računa da pritom stežete stomačne mišiće i ne izvijate leđa. Ponovite 20 puta.


BOČNI MIŠIĆI

Lezite na levi bok sa desnom nogom pruženom preko leve. Desnu ruku savijte u laktu i dlan stavite na vrat, a leva neka vam bude na podu, zbog ravnoteže. Zatim podižite desnu nogu i ruku bar 20 puta, pa ponovite na suprotnoj strani.


MODIFIKOVANI IZDRŽAJ

Zauzmite pozu klasičnog izdržaja, odnosno položaj za sklek. Podižite istovremeno levu ruku i desnu nogu, polako spuštajte, pa isto uradite sa desnom rukom i levom nogom. Na ovaj način, standardnom izdržaju dodajete rotaciju što jača stomačne mišiće.

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.