October 22, 2018

(VIDEO) POZNATI AMERIČKI VODITELJ U SRPSKOM SELU PRONAŠAO GROB SVOG PRADEDE

(VIDEO) POZNATI AMERIČKI VODITELJ U SRPSKOM SELU PRONAŠAO GROB SVOG PRADEDE

Jedan od najpoznatijih svetskih producenata i voditelja, Džonatan Leg, čija se emisija “Put kojim se ređe ide” emituje na američkom kanalu Travel channel, pronašao je grob svog pretka u selu Ratkovo.

Meštašce se nalazi u blizini Odžaka, u Vojvodini, a Legu nije bilo teško da se zaputi do njega.

 

Amerikanac je već dva puta boravio u Srbiji i oduševljen svime što je doživeo ovde, snimio je jednočasovnu emisiju o našoj zemlji. U Srbiju se uputio ne bi li otkrio jednu od najvećih tajni Balkana – grob hunskog vojskovođe Atile. Tragajući za njim, našao je grob svog pretka.

 

FOTO: PRINTSCREEN

 

Otkrio je i da u malom vojvođanskom selu i dalje živi neko od njegove rodbine.

 

Kada smo u avgustu razgovarali sa njim, rekao nam je da smo najdruželjubiviji narod koji poznaje i da zato ovde ima više prijatelja nego u bilo kojoj drugoj zemlji u kojoj je snimao.

 

FOTO: PRINTSCREEN

– U crkvi u Ratkovu pronašao sam imena svih koji su ikad sahranjeni na tom području, a među njima i ime jednog mog rođaka. Potom smo proverili da li se godina smrti i rođenja podudaraju sa podacima koje sam imao o svom pretku. Ispostavilo se da se radi o istom čoveku – kaže nam Leg.

 

Kako dodaje, zanimljivo je da su drugi stari grobovi zarasli i da je očigledno da ih niko ne obilazi, a da je grobno mesto njegovog pretka uređeno pa je jasno da ga neko i dalje obilazi.

 

FOTO: PRINTSCREEN

 

– I tako sam saznao da je u Odžacima sahranjen Frenk Mej, moj pradeda, a pošto grob neko i daje održava, izgleda da i dalje imam rodbine ovde – zaključuje Leg.

 

Voditelja i njegovu potencijalnu rodbinu u Odžacima vezuje ista krv jednog nemačkog imigranta koji je, ploveći uz Dunav, stigao do Vojvodine i tu se naselio.

 

 

(Kurir.rs)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.