Vođa navijača “Bad Blue Boys” zagrebačkog Dinama, i vođa “Delija” iz Beograda pali sa 170 kg marihuane

Vođa navijača “Bad Blue Boys” zagrebačkog Dinama, i vođa “Delija” iz Beograda pali sa 170 kg marihuane

Hrvatski mediji pišu o bivšem vođi navijačke grupe Bad Blue Boys i “jednom od vođa Delija” koji su uhapšeni u Karlovcu sa 170 kilograma marihuane u kamionu i oružjem. Pretvarali se da su “građevinski radnici”.

Bivši vođa navijačke grupe BBB koja podržava FK Dinamo iz Zagreba Goran Hajduković zvani “Čupko” (44) i državljanin Srbije D. P. (47), za koga hrvatski mediji pišu da “slovi za jednog od vođa Delija”, navijača beogradske Crvene zvezde, uhapšeni su protekle nedelje na autoputu kod Karlovca sa više od 170 kilograma marihuane.

Karlovačka policija se hvali svojom najvećom ovogodišnjom zaplenom droge, a prema detaljima hapšenja, koje prenose mediji u Hrvatskoj, “tovar” je bio u kamionu zagrebačkih oznaka, kojim je
upravljao Hajduković, a državljanin Srbije bio je suvozač.

Kada ih je policija zaustavila tokom rutinske kontrole, rekli su da su građevinski radnici. Međutim, nakon pretresa kamiona, policija je u građevinskom stiroporu pronašla sakrivene pakete droge.

Kod njih je pronađeno i 0,7 grama kokaina, kao i dva pištolja “glok” (Glock) i 53 metka. Oba pištolja su u vlasništvu Hajdukovića.

Ovaj 44-godišnji Hrvat godinama unazad puni stupce crne hronike. U tri navrata je optuživan zbog pokušaja ubistva. Svojevremeno je nožem napao navijače splitskog Hajduka i tom prilikom je ranio dvojicu. Potom je ispred jedne diskoteke pucao u redara, kojem je život spašen. 

Hajduković je uhapšen 2008. godine sa krivotvorenim dokumentima. Kako bi otežao identifikaciju, spalio je sebi jagodice na prstima?! 

Samo dve godine kasnije je u nacističkoj uniformi ušao u sukob u kafiću sa dvojicom muškaraca, piše “Jutarnji list“. Tada nije nikoga povredio, ali je u nagurivanju opalio pištolj koji je imao sa sobom.

Večernji list” za Hajdukovića piše da je početkom dvehiljaditih bio jedna od “glavnih faca” u Zagrebu, studirao je arhitekturu, bavio se ugostiteljstvom, a čak je glumio glavnu mušku ulogu u hrvatskom filmu “Ti mene nosiš” koji je bio nominovan i za najbolji evropski film 2015. godine.

Ovaj list navodi još neke zanimljivosti iz života bivšeg vođe navijačke grupe BBB. Da bi preživeo, radio je kao čuvar u toaletu na železničkoj stanici u Zagrebu, bio je konobar, a svojevremeno je molio svoju razrednu iz škole da ga udomi jer nema gde, pa je dve godine živeo kod nje… 

Završio je dve godine arhitekture pa odustao od studija jer nije imao novca, a onda je 2001. godine optužen da je nožem napao dvojicu “torcidaša” (navijača Hajduka), zbog čega je godinama kasnije pravosnažno oslobođen.

/mondo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.