Februar 06, 2019

Vojin Mitrović istupio iz kluba SNSD-a

Vojin Mitrović istupio iz kluba SNSD-a

Poslanik Vojin Mitrović napustio je klub SNSD  u Narodnoj skupštini Republike Srpske. On je sada samostalni poslanik, ali će najvjerovatnije pristupiti DNS, javlja skupštinski izvještač BN televizije.  

Mitrović na prošlim opštim izborima za poslanika je izabran na listi NDP Dragana Čavića, ali je kada je birana nova vlada, sadašnji kabinet Željke Cvijanović, pristupio klubu SNSD i bio dio skupštinske većine, koja je tada “skrpljena” uz pomoć kupovine poslanika iz stranaka drugog bloka, predvođenog SDS-om.

Tada je Željka Cvijanović tvrdila da su došli do 42 poslanika, jer su ,kako je navela, kupili dva papka. O tome postoji audio zapis, ali ta afera nikada nije dobila sudski epilog.

Razlozi za napuštanje Mitrovića iz kluba SNSD  nisu poznati, ali se predpostavlja da vladajući, odnosno SNSD, nije ispoštovao njegove zahtjeve.

Mitroviću je ovo drugo istupanje od SNSD. Trenutno u skupštinskoj sali sjedi pored poslanika penzionera Ilije Stevančevića, jer uz DNS nema praznih mjesta, saznaje reporter BN televizije u skupštinskim službama.

Takođe, danas se desio još jedan transfer u parlamentu Srpske. Donedavni poslanik stranke Napredna srpska Adam Šukalo, koji je prije nekoliko dana smijenje sa funkcije predsjendika te stranke, biće u klubu PDP. Šukalo je, takođe, jedan od onih koji je na početku bio dio skupštinske većine i podržao, za mnoge tada sporan i sramotan, izbor vlade Republike Srpske.

(BN televizija)

About The Author

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.