Januar 25, 2020

VRATIO SE BABO Laburisti BiH kandidovali Fikreta Abdića za načelnika Velike Kladuše

VRATIO SE BABO Laburisti BiH kandidovali Fikreta Abdića za načelnika Velike Kladuše

Ono što se već duže vremena nagađalo, danas se obistinilo. Fikret Abdić će biti kandidat Laburističke stranke za načelnika Velike Kladuše na lokalnim izborima, koji će se održati 2. oktobra.

Tu informaciju objavila je danas Laburistička stranka na svojoj internet stranici, prenosi kladusa.net

Ta stranka je danas 30. juna 2016. godine predala liste za Lokalne izbore 2016. godine, u skladu sa Uputstvima o rokovima i redosledu izbornih aktivnosti, stoji u saopštenju.

Laburisti su kandidovali Fikreta Abdića za načelnika Opštine Velika Kladuša, a njegovu ćerku Elviru Abdić-Jelenović za nosioca liste za Opštinsko veće Velika. Kandidat ove stranke za načelnika Opštine Cazin biće Hakija Beganović, a nosilac za Opštinsko veće Mirvet Beganović, zastupnik u Skupštini USK.

Čeka se još potvrda CIK-a

Kandidati svih stranaka još trebaju proći konačnu overu kod Centralne izborne komisije koja će nakon 4. jula, kada ističe rok za prijave, objaviti konačne liste sa svim kandidatima.

Podsećamo, Fikretu Abdiću je početkom ovog meseca istekla 15-ogodišnja kazna za ratne zločine, koju je izdržavao u Republici Hrvatskoj.

Abdić je aktivno učestvovao u kampanji za prošle lokalne izbore kada je pobedio Edin Behrić, kandidat kojeg je on otvoreno podržao. Nedugo nakon preuzimanja funkcije, Behrić je „otkazao poslušnost“ Abdiću.

U međuvremenu došlo je do sukoba unutar Demokratske narodne zajednice, usled kojeg je osnovana Laburistička stranka na čelu sa Abdićevim ćerkama, a ovoj stranci pristupila je i većina članstva DNZ-a.

Izvor: kladusa.net

About The Author

Related posts

1 Comment

  1. Radebn

    Gospodine Babo , da imam pravo glasa u Kladusa , dao bih vam svoj glas… Samo naprijed ,da vas zdravlje posluži. ..

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.