October 17, 2018

VRATIO SE POSLE ŠEST MESECI – I TO KAKO Đoković na svom novom početku deklasirao petog tenisera sveta!

VRATIO SE POSLE ŠEST MESECI – I TO KAKO Đoković na svom novom početku deklasirao petog tenisera sveta!

Dugo se čekao povratak Novaka Đokovića, dugo su trajale i sumnje “da li će ikada biti onako dominantan kao pre”. A sada, šest meseci od pauze koju je uzeo zbog ozbiljnog stanja lakta, vratio se i – deklasirao petog tenisera sveta.

U svom prvom meču posle dugog oporavka, na revijalnom turniru “Kujong klasik” u Melburnu, Đoković je savladao Dominika Tima sa ubedljivih 6:1, 6:4.

Austrijanac, koji sa pravom spada u novu elitu “belog sporta”, nije imao šta da traži na terenu protiv srpskog tenisera, koji je pojedinim potezima podsetio upravo na one najslavnije dane. Uostalom, uverite se i sami:

Đoković je ovoga puta, što je i sasvim razumljivo, imajući u vidu dužinu oporavka, nosio zaštitni “rukav” kako bi pomogao mišićima povređene ruke da se što bezbolnije priviknu na takmičarski tenis.

I, ako je suditi po onome što je uradio na terenu, u svom prvom meču od prošlogodišnjeg vimbldonskog četvrtfinala, na dobrom je putu.

Podsetimo, u ovom danu on se neće zaustaviti samo na duelu sa Timom, već sledi odlazak na egzibicioni turnir “Taj brejk tens”, u kome se mečevi igraju kratko, na deset poena, kao da je super-taj-brejk u dublu u pitanju. Njegov rival u prvom kolu biće Australijanac Lejton Hjuit.

Ipak, daleko važnije od te teniske egzibicije je jedna činjenica:

Novak se vratio.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.