October 16, 2018

Vremenska prognoza za početak naredne sedmice

Vremenska prognoza za početak naredne sedmice

Početak naredne sedmice donosi novo naoblačenje u BiH.

Ponedjeljak – u Bosni i Hercegovini prije podne novo naoblačenje. Krajem dana u Krajini se prognozira slab snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura  većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

Utorak – u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira u Krajini, zapadnim, sjevernim područjima Bosne i na planinama. Očekuje se novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje u nizinama se prognozira kiša ili susnježica. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura  većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura  uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni .

Srijeda – pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima i prije podne, u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura  većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura  uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

Izvor:N1

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.