Februar 20, 2020

Youtube uvodi novu korisnu opciju

Youtube uvodi novu korisnu opciju

Korisnici najvećeg svjetskog videoservisa uskoro će pomoću nove opcije biti u mogućnosti da ograniče koliko dugo ćete ga gledati.

Novi alati koji su prilično jednostavni za korištenje bi trebalo da postanu globalno dostupni do kraja sedmice.

Alati se sastoje od kolekcije statističkih podataka o tome koliko ste vremena proveli gledajući videozapise na tom internet-servisu (uključujući YouTube Music i YouTube TV), nekoliko dodatnih opcija pomoću kojih možete da odredite koja obavještenja ćete da primate od Googleovog videoservisa i koliko često, kao i mogućnost postavljanja ograničenja gledanja.

Statistički podaci podijeljeni su na gledanje tokom današnjeg i jučerašnjeg dana i protekle sedmice, a sadrže i sedmični prosjek. Temelje se na onome što se može naći u vašoj istoriji pregleda. Ako je obrišete ili ne uključite, podaci neće biti precizni.

Nije jasno da li se računaju videozapisi pregledani dok niste bili spojeni na internet, a ako imate više kanala na YouTubeu pod istim korisničkim nalogom pri Googleu, biće dostupni podaci samo za gledanje koje ste objavili dok ste bili ulogovani u svoj glavni korisnički nalog.

Kako biste došli do statističkih podataka na mobilnom telefonu, dovoljno je da otvorite YouTube i potom kliknete na svoj profil u gornjem desnom uglu kako biste otvorili meni s podešavanjima. U njemu pronađite opciju Time watched.

Što se kućnih računara tiče, izgleda da u Googleu još nisu nadogradili web-interface za YouTube da bi podržavao novu funkciju, piše Gizmodo.

(Radiosarajevo.ba)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.