August 15, 2020

Zabranjen nastup “Sirotanovića” u banjalučkom Domu omladine!

Zabranjen nastup “Sirotanovića” u banjalučkom Domu omladine!

Antikulturturnom teatru “Alija Sirotanović” čiji članovi godinama nasmejavaju banjalučku politiku urnebesnim skečevima o aktuelnim političkim i društvenim događajima, zabranjen je nastup u Domu omladine.

Kako saznajemo uprava Doma omladine je suptilno saopštila Sirotanovićima da bi trebalo da, ukoliko žele da nastave sa nastupima promene sadržaj svojih skečeva, kao i da smanje cenu karte koja košta četiri KM.

Mirko Komljenović Mirkan je na svom Fejsbuku profilu napisao da je razlog zabrane to što su “prozivali neke političare”.

– Valjda se Marinko Umičević žalio. Tražili smo od nove gradske vlasti da nam potvrde termine za igranje naših predstava u novembru i decembru i nismo dobili nikakav pisani odgovor. Umesto toga Dušan Jokić je pozvan na razgovor u Dom omladine, gde mu je sve ovo usmeno saopštio upravnik Doma – napisao je Mirkan na svom profilu.

On za “EuroBlic” kaže da Marinka Umičevića odbornika u Skupštini Grada Banjaluka i tehničkog direktora fabrike obuće “Bema” koji se navodno žalio nikada nisu ni pominjali u skečevima.

– Zapravo sam ga ja spomenuo u jednoj emisiji na ATV-u, a nikada ga niko nije spominjao u forama na nastupima. Znači li to da je meni sloboda govora ograničena samo u nekim institucijama ili inače? – kaže Komljenović.

On kaže da se tada našalio na račun Umičevića kada je bila aktuelna inicijativa građana da se u Boriku spreči gradnja crkve i sačuva zelena površina.

Jel’ ovo nova vizija Banjaluke?

– Baš me zanima zna li Igor Radojičić zna išta o ovome. Možda je to ta nova vizija nove, bolje Banjaluke – pita se Komljenović.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.