October 15, 2018

Zapaljen auto sina Riste Jugovića

Zapaljen auto sina Riste Jugovića

Policijskoj stanici Pale jutros oko 04,15 časova prijavljeno je da u ulici Milana Simovića, opština Pale, gori putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, tip „CLS 350“, vlasništvo M.J. iz Pala.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Pale ugasili su požar, u kojem je vozilo u potpunosti izgorilo.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i uviđaj lica mjesta je u toku, kao i preduzimanje mjera i radnji u cilju utvrđivanja okolnosti prijavljenog događaja.

Risto Jugović ubijen je 10. marta 2002. godine ispred porodične kuće u Palama.

Prema obdukcionom nalazu Jugović je bio pogođen sa više hitaca iz vatrenog oružja kalibra 7,65 milimetara. Jedan metak pogodio ga je u lijevu podlakticu, druga dva su ga pogodila u grudni koš i stomak, a ostali hici u vrat i noge, nakon čega je usljed obilnog krvarenja nastupila smrt.

Neposredno pred ubistvo, 7. marta 2002. godine, tadašnji generalni direktor SOD “Jahorina” Risto Jugović održao je konferenciju za novinare u Banjaluci na kojoj je, po ko zna koji put, obavijestio javnost u Republici Srpskoj o “hajci” koja se vodi protiv njega, kao i o konstantnim političkim, policijskim i medijskim pritiscima i zastrašivanjima, pa čak i prijetnjama smrću.

Jugović je tada, obraćajući se novinarima, naveo: “Dokle će ići na Jahorinu? Ići će sve dotle dok je ne pokore i pokupe sve što ima. Njihov pokušaj ide u pravcu da mene više nema, jer ako mene nema, oni će privatizovati Jahorinu… Sve su to crvene prozivke centara moći, jer je u sprezi policija, tužilaštvo, sudovi i politika”.

Porodica Jugović je smatrala da je ubistvo Riste Jugovića “organizovano” i da je, najvjerovatnije, povezano sa nelegalnom i sumnjivom privatizacijom SOD “Jahorina”.

(ATV)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.