October 19, 2018

ZATVOR ZA HRVATSKE HULIGANE Četrnaest navijača Hajduka u zatvoru Padinska Skela

ZATVOR ZA HRVATSKE HULIGANE Četrnaest navijača Hajduka u zatvoru Padinska Skela

Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača Hajduka iz Splita sa po 15 dana zatvora, a ostalih 13 privedenih je oslobođeno, saznaje Blic u Prekršajnom sudu.

Suđenje hrvatskim huliganima pred Prekršajnim sudom u Beogradu završeno je kasno sinoć nakon čega je uslijedila izrada sudskih odluka.

Za 13 okrivljenih nije bilo dokaza da su učestvovali u pljački benzinske stanice “Mol” u Vrčinu i u pisanju ustaških grafita, a 14 je osuđeno, jer je sud utvrdio da su učinili prekršaj “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”.

Oni će biti poslati u zatvor u Padinskoj Skeli, navodi list.

Trojica su kažnjena novčano sa po 20.000 dinara zbog nošenja palica i baklji, a a policija je identifikovala i huligana koji je na benzinskoj pumpi pisao ustaške grafite.

Tokom suđenja koje je počelo popodne i trajalo do 22 časa, saslušano je svih 27 okrivljenih navijača iz Hrvatske i završen je dokazni postupak, rekao je za Tanjug predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović.

Foto: Dušan Milenković/RAS Srbija

Jedan okrivljeni koji je juče bio priveden u Grockoj je maloljetan, pa se protiv njega ne vodi ovaj skraćeni postupak.

Nakon ispitivanja u policiji u Grockoj policija je protiv navijača Hajduka podnijela prekršajne prijave zbog prekršaja “drsko i beobzirno ponašanje u grupi” iz Zakona o javnom redu i miru, za koje je zaprijećena kazna rada u javnom interesu ili zatvor od 30 do 60 dana.

Prijavom se terete da su na jednoj pumpi u Vrčinu u četvrtak oko 3.30 sati poslije ponoći uzeli robu iz prodavnice u vrijednosti od oko 200.000 dinara ne plativši.

Takođe, jedan od okrivljenih se tereti da je ispisao grafit sa ustaškim simbolima. Na taj način su ugrozili sigurnost građa kao i imovine, kaže se u prekršajnim prijavama. Oni će imati pravo žalbe u roku od osam dana, ali ove žalbe neće odložiti izvršenje eventualnih kazni.

To znači da će ukoliko budu osuđeni na zatvor, odmah biti sprovedeni na izdržavanje.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.