October 16, 2018

Zbog nerada, kolaps u gradu!

Zbog nerada, kolaps u gradu!

„Izgradnja kanalizacije u gradu Bijeljina počinje da liči na zidanje Skadra na Bojani iz istoimene narodne pjesme. Pored toga što, podsjetiću vas, izgradnja kanalizacije ulazi u jedanaestu godinu, u ulicama u kojima se radovi završe, ostaje makadam i opšte rasulo“, izjavio je na konferenciji za medije Ljubiša Petrović, predsjednik Gradskog odbora Pokreta Uspješna Srpska u Bijeljini.

Osvrćući se na izgradnju kanalizacije u gradu, Petrović je dodao da se saobraćaj u gradu mjesecima odvija otežano. Uz to, ističe, trotoara nema, pa je i bezbjednost pješaka ugrožena.

„O opštoj slici grada koji je drugi po veličini u RS nećemo ni govoriti. Ako se sjećate, Pokret `Uspješna Srpska` je još u februaru ukazivao na to da ulice treba asfaltirati, posebno one koje vode ka zdravstvenim ustanovama u gradu. Tada je rečeno da su vremenske prilike nepovoljne i da se čeka ljepše vrijeme. Optimalni rok koji su pominjali bio je april.

April je došao i prošao, a prilaz Bolnici i Domu zdravlja je isti kao i prije nekoliko mjeseci. Uz to, režim saobraćaja je ponovo izmijenjen, što je uzrokovalo nove gužve i svakodnevni kolaps u saobraćaju. Nadležni kao da zaboravljaju da je ovo grad sa 40 000 registrovanih automobila“, rekao je Petrović pokazujući fotografije neasfaltiranih ulica i saobraćajnog kolapsa koje su članovi Pokreta zabilježili.

Iz Uspješne Srpske su postavili pitanje, da li život u gradu i normalno funkcionisanje treba da stane tokom izgradnje kanalizacije zbog nesposobnosti gradske vlasti i nadležnih da organizuju posao na pravi način?

„ Ponovo apelujemo na gradsku vlast i nadležne da regulišu vrijeme izvođenja radova. Umjesto u toku dana, u vrijeme najvećeg kolapsa u saobraćaju, radove treba izoditi u noćnim časovima, kao što je to slučaj svugdje u svijetu kada se rade ovakvi kapitalni projekti.

Ovo će biti od koristi i za radnike jer dolazi period velikih vrućina i radove će biti skoro nemoguće izvoditi tokom dana i po visokim temperaturama”, rekao je Petrović i pozvao nadležne da konačno krenu sa asfaltiranjem ulica što je posao na koji su se obavezali kada su radovi na izgradnji kanalizacije počinjali.

(BN)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.