Septembar 24, 2020

“Željni prirode, reka, čistog vazduha…” ARAPI IZVIĐAJU I BANJALUČKU REGIJU

“Željni prirode, reka, čistog vazduha…” ARAPI IZVIĐAJU I BANJALUČKU REGIJU

Nakon sarajevske, Arapi su se počeli da se interesuju i za banjalučku regiju. U Čelinac i Kotor Varoš je u izvidnicu pre investitora stigao ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Milićević kaže da arapski bogataši dolaze zbog ekonomskih razloga, ali važnu ulogu igraju i prirodni uslovi.

– Jedan od glavnih razloga je što mi ovde imamo zaista ono što njima nedostaje. Oni su željni prirode, reka, čistog vazduha – rekao je Zoran Milićević, ambasador BiH u UAE, javlja ATV.

Zoran Milićević, ambasador BiH u UAE

Foto: ATV / screenshot Zoran Milićević, ambasador BiH u UAE

– Mi smo već u Evropi tako da bi njima ulaz u Evropu preko BiH bio jako interesantan što bi BiH trebala imati u vidu i iskoristiti na najbolji mogući način – rekao je Milićević.

Izgradnja zatvorenih naselja po ugledu na ona oko Sarajeva, čini se, još nisu u planu. Interesovanja investitora iz Emirata usmerena su ka drvnoj, građevinskoj i prehrambenoj industriji.

U Čelincu će se za početak fokusirati na proizvodnju pilećeg mesa. Načelnik je siguran da imaju šta da ponude stranim investitorima.

Foto: Promo

– Mi smo opština koja ima dosta drvnog resursa i imamo na raspolaganju zemljište, ali koje nije uređeno. Znači, imamo u ruralnom području, konkretno Dubrova Stara jednu ogromnu površinu od nekih 30 hektara – kazao je Momčilo Zeljković, načelnik Čelinca.

Momčilo Zeljković, načelnik Čelinca

Foto: ATV / screenshotMomčilo Zeljković, načelnik Čelinca

Novac, pa i onaj arapski, je očigledno dobrodošao. Vlasti izgleda smatraju da su šuma i zdrava hrana dovoljan mamac za njegovo privlačenje.

Izvor: ATV

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.