ŽENU ZAKLAO PRED BEBOM Suprugu ubio na NJEN ROĐENDAN, osuđen na samo 12 godina zatvora

ŽENU ZAKLAO PRED BEBOM Suprugu ubio na NJEN ROĐENDAN, osuđen na samo 12 godina zatvora

Viši sud u Pančevu Sinišu Radovančeva proglasio je krivim za ubistvo Biljane Mijatović i osudio ga na kaznu zatvora od 12 godina.

Radovančev je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i 6 mjeseci jer mu sud uzeo kao utvrđenu raniju kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, prenose srbijanski mediji.

Osuđeni je u pritvoru od dana ubistva Biljane Mijatović, a sud je odredio da mu se pritvor uračuna u kaznu zatvora.

Viši sud je Radovančevu produžio pritvor, a kako je riječ o prvostepenoj presudi – na nju se mogu žaliti i osuđeni i tužilaštvo.

Siniša Radovančev je optužen da je 21. novembra 2017. nožem ubio suprugu Biljanu i to na njen 30. rođendan, dok su očekivali goste.Biljana je preminula na licu mjesta u stanu, a zločin se desio dok su se u drugoj sobi bile njihova kćerka Anja od svega 20 dana i Biljanina kćerka Marija (12) iz prvog braka, koja je zgrabila dijete i pobjegla od monstruma.

Dok je trajalo suđenje, starija djevojčica, svjedok ubistva, pozivana je na svjedočenje.

– Djevojčica je pozvana da svjedoči. Međutim, čim je u hodniku ugledala očuha Sinišu, počela je vrištiti. Teško je podnijela kada je vidjela optuženog za ubistvo svoje majke – kazao je izvor iz suda, prenosi telegraf.rs.

Djevojčica se teško borila sa tragedijom čiji je bila svjedok.

– Biljaninu kćerku sam gledao kao svoje dijete i nastojao sam je materijalno osigurati. Od Biljane je dobijala batine zbog gluposti. Meni je Biljana razbila laptop, a kada sam kupio drugi, pred samu tragediju, i taj je pokušala razbiti. Kada sam se sageo da spasim laptop, išutirala je i mene i računar. Njena kćerka je tada uskočila i kroz plač ju je molila da prestane. Maltretirala je dijete, govoreći joj “da će je poslati u dom”. Jednom ju je mnogo istukla, a djevojčica je jecala, ponavljajući: “Idem u dom.” Bila je bukvalno na ivici nervnog sloma – ispričao je Siniša Radovančev.

Poslije ubistva, obje djevojčice smještene su u hraniteljsku porodicu, a Biljanin prvi muž, navodno, nije ni pokušavao preuzeti starateljstvo nad zajedničkim djetetom. Poslije svega 10 mjeseci, Mariju je dočekala nova trauma – ubio joj se otac.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.