ŽIVOT JE I DALJE NE MAZI Sjećate li se bebe ostavljene ispred crkve…

ŽIVOT JE I DALJE NE MAZI Sjećate li se bebe ostavljene ispred crkve…

Jovan Gavrilović, ostavljena beba koja je 9. oktobra pronađena ispred crkve u Čajetini prije dva dana napunila je dva mjeseca, a naredne sedmice će biti poznata kuda će je neslavno započet životni put odvesti.

Mališan kome je Centar za socijalni rad je i dalje njegov zakonski staratelj, bolničko okruženje u kome se nalazi, uskoro će zamijeniti porodičnim.

– Još nije poznato da li će Jovan prvo biti smješten u hraniteljsku porodicu odakle će ići na usvojenje, ili će odmah biti usvojen. Sačekaćemo do naredne sedmice sa odlukom, a vodićemo se određenim preporukama nadležnog ministarstva – kaže za Blic Pajo Bogdanović, direktor Centra za socijalni rad u Čajetini.

Bliži se dan kada će Jovan napustiti bolnicu, ali za njegovo usvajanje interesovanje, nažalost, nije veliko.

 

– Interesovanje za njegovo usvajanje nije veliko, kao što je bilo onih dana po rođenju kada je bilo poziva i iz inostranstva. Bez obzira, voljnih da usvoje Jovana Gavrilovića je mnogo i radimo na tome da mu obezbijedimo porodicu u kojoj će imati najbolje uslove – kažu u Centru za socijalni rad u Čajetini.

Ko su roditelji dječaka i dalje je nepoznato, jer policijska istraga nije dala rezultate. S obzirom na to da su prečešljani zdravstveni kartoni svih porodilja sa ovog područja i da se policija dobro raspitala o ženama koje su eventualno krile trudnoću, pretpostavka je da beba uopšte nije rođena u užičkom kraju, već je donijeta sa strane.

Kako se nije znalo ko su mu biološki roditelji, a po slovu zakona morao je mjesec dana po rođenju biti upisan u matične knjige, dječak je dobio ime Jovan – po Jovanu Bogoslovu na čiji praznik je pronađen, a prezime Gavrilović po Arahgelu Gavrilu čije ime nosi crkva u Čajetini.

– Dječak je po prijemu na neonatologiju, onog jutra kada je pronađen, bio težak tri kilograma, a za dva mjeseca napredovao je 1,6 kilogram. Dobrog je zdravlja, počeo je pogledom da prati oko sebe, a na Dječjem odeljenju gdje se sada nalazi, izolovan je od druge djece – kažu u Opštoj bolnici Užice.

(Blic)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.