Zrenjanin i Budva novi gradovi-pobratimi Bijeljine

Zrenjanin i Budva novi gradovi-pobratimi Bijeljine

Grad Bijeljina nastavlja da prevazilazi granice i širi saradnju sa gradovima u regionu, a juče su, u okviru obilježavanja Dana Grada Bijeljina potpisani sporazumi o saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Opštinom Budva. Sporazume je sa gradonačelnikom Grada Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predsjednikom Opštine Budva Draganom Krapovićem potpisao gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić.
– Danas su u Bijeljini ponovo zajedno gradovi iz tri države i šaljemo poruku da su granice između ljudi suvišne. Uspostavljanjem pobratimskih veza Bijeljine sa Zrenjaninom i Budvom, na lokalnom nivou smo ponovo napravili zajednicu između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, odnosno, BiH. Posvećeni smo međuopštinskom učenju, a od Zrenjanina i Budve se može mnogo naučiti u mnogim oblastima. Vjerujemo da će i Zrenjaninci i Budvani imati šta da nauče od nas i očekujemo da ova saradnja bude plodotvorna, na korist kako Bijeljine, tako i naše braće iz Srbije i Crne Gore – naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
Gradonačelnik Grada Zrenjanin Čedomir Janjić istakao je da mu je čast što je baš na Dan oslobođenja Bijeljine potpisan Sporazum o bratimljenju između dva grada.
– Danas je veliki dan i za sve Zrenjanince jer smo i zvanično dobili braću u Bijeljini, u Republici Srpskoj. Naša saradnja već dugo traje, a pored prijateljstva između kulturno-umjetničkih društava i horova kojom se najlakše otvaraju vrata saradnje, razmjenjujemo i iskustva u oblasti unapređenja privrednog ambijenta – istakao je Janjić.
Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović je istakao da Budva širi mrežu saradnje sa gradovima u regionu i da očekuju da saradnja sa Bijeljinom bude važna karika u tom procesu.
– Hvala na saradnji i gostoprimstvu. Ovo prijateljstvo već duže traje i nadamo se da ćemo još više intezivirati saradnju u narednom periodu. Bijeljinci mogu prije svega da očekuju naše inicijative za saradnju u oblasti korišćenja evropskih fondova za projekte i siguran sam da će građani naša dva grada imati korist od saradnje Bijeljine i Budve – izrazio je svoje očekivanje Krapović.
Bijeljina je ove godine uspostavila zvanične pobratimske veze i sa Leskovcem, Azovom iz Rusije i Brašovom iz Rumunije.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.